اثر پروهگزادیون- کلسیم و برخی ترکیبات معدنی بر تنک و کیفیت میوه سیب رقم رددلیشز در شرایط آب و هوائی سمیرم

نویسندگان

د

چکیده

با هدف بررسی تاثیر چند تنک کننده معدنی و یک تنظیم کننده زیستی بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه سیب رقم رد دلیشز و مقایسه آن با تنک دستی گل و میوه، پژوهشی دو ساله در یک باغ تجاری در شهرستان سمیرم اصفهان انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمار‌های گوگرد - آهک (6 و 8 میلی‌لیتر گوگرد و آهک در 100 میلی‌لیتر آب و دوبار کاربرد 6 درصد)، آمونیوم‌تیو‌سولفات (20 و 25 میلی‌لیتر آمونیوم تیوسولفات در یک لیتر آب و دو بار کاربرد20 میلی‌لیتر در لیتر) و تنظیم کننده پروهگزاریون کلسیم با نام‌های آپوچی (300 و 450 میلی‌گرم در یک لیتر آب و دوبار کاربرد 300 میلی‌گرم در لیتر) در مرحله گلدهی (محلول‌پاشی در تیمار‌های تک مرحله‌ای در 80-70 درصد و تیمارهای دو مرحله‌ای ابتدا در 40-30 درصد و سپس در 80-70 درصد شکوفایی)، تنک دستی گل در مرحله تمام گل (80-70 درصد گلدهی) و تنک دستی میوه چهار هفته پس از مرحله تمام گل روی درختان منتخب اعمال شد. نتایج نشان داد که تمام تیمارها به جز آپوجی (300 و 450 میلی‌گرم در لیتر) به طور معنی‌داری باعث تنک میوه و کاهش 10 تا 50 درصدی تشکیل میوه شدند. تیمارها باعث افزایش حجم (48%)، وزن (51%)، کل مواد جامد محلول (23%)، نسبت کل مواد جامد محلول به اسید کل (38%)، رنگ میوه و سطح برگ (30%) میوه‌ها شدند. بین شاهد و تیمارها تفاوت معنی‌داری در میزان اسید کل میوه دیده نشد. تیمار آمونیوم‌تیوسولفات دو بار مصرف 20 میلی‌لیتر در لیتر بهترین تیمار از نظر اقتصادی بود. تیمار‌های مختلف مقدار عملکرد را تغییر دادند و بین تیمار‌ها از نظر عملکرد تفاوت معنی‌دار وجود داشت به طوری که شاهد بیشترین و تیمار 8 درصد گوگرد-آهک کمترین عملکرد را نشان داشتند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of Prohexadione- calcium and some Oranic Compounds on Fruit Thining and Quality of Allple cv. Red Delicious in Semirom Areas

نویسندگان [English]

  • V. Asadi
  • M. Pirmoradi
  • N. Kazemi
  • M. Rasouli
چکیده [English]

In order to study the effects of mineral and biological compounds as thinning agents on fruit quantitative and qualitative characteristics of apple cv. Red Delicious and to compare them with flower and fruit-hand thinning, a research was carried out in a commercial orchard in Semirom, Iran. Treatments included lime-sulfur (6%, 8% and double application of 6% first at 30-40 and then 70-80 bolting percentage), ammonium thiosulfate (20, 25 and twice application of 20 mll-1 (in 30-40 and 70-80 bolting percentage) and prohexadione- calcium, Apogee® (300, 450 and twice application of 300 mgl-1 (first at 70-80 bolting percentage and then 2-3 weeks after FB), and hand-thinning of flowers (at full bloom) and fruits (at 4 week after FB),which were applied on selected trees. The results showed that all of the treatments except Apogee (300 and 450 mgl-1) significantly thinned the fruits and reduced fruit set (10 -50 %). The treatments increased fruit weight(51%) , volume(48%), total soluble solids (23%), TSS/total acid ratio(38%) and color and enhanced leaf area index (30%). There were no significant difference between control and the total acidity of fruits. Twice application of 20 ml ammonium thiosulfate was the best economically treatment. In terms of yield and yield efficiency(TCSA), treatments were significantly different, so that the control and lime sulfur 8% had the highest and lowest yield, respectively.

Taghipour, L., and Rahemi, M. 2008. Evaluation the effects of some chemical agents on thinning percent and quality of apricot cv. Khiary (Prunus armenica L. cv. Khiary). Journal of Horticultural Sciences. 23: 78-84.## Byers, R.E., Carbaugh, D.H., and Combs, L.D. 2004. The influence of prohexadione–calcium sprays on apple tree growth, chemical thinning, and return bloom. Journal of American Pomology Society 58: 111-117.## Byers, R.E., and Lyons, C.G. Jr. 1985. Peach flower thinning and possible sites of action of desiccating chemicals. Journal of the American Society for Hortcultural Sciences. 110: 662-667.## Childers, N. F. 1969. Modern Fruit Science. Horticultural Publications, New Brunswick, Germany, 912 pp.## Childers, N. F. 1988. The Peach. Fruit Crops, Institute of Food and Agricultural Sciences, University of Florida, Gainesville 32611, USA.## Fallahi, E., Fallahi, B., McFerson, R. E., Byers, R. C., Ebel, R. T., Boozer, J., and Wilkins, B. S. 2006. Tergitol-TMN-6 surfactant is an effective blossom thinner for stone fruits. Journal of Hortcultural Science. 41 (5): 1243-1248.## Fallahi, E., Simons, B. R., Fellman, J. K. and Colt, W. M. 1992. Use of hydrogen cyanamide for apple and plum thinning. Journal of Plant Growth Regulator 11: 435-439.## Fallahi, E., and Willemsen, M. W. 2002. Blossom thinning of pome and stone fruit. Journal of Horticultural Sciences 37: 474-477.## Greene, D.W. 1999. Tree growth management and fruit quality of apple trees treated with prohexadione– calcium (BAS 125). Journal of Horticultural Sciences 40: 397-400.## Guak, S., Beulah, M., and Looney, N. E. 2004. Thinning of Fuji and Gala apple with lime sulphur and other chemicals. Acta Horticulturae 636: 339-346.## Lenahan, O. M. 2005. Crop load manipulation in sweet cherry: Physiological effects and horticultural benefits of chemical thinners and gibberellic acid. MS Thesis, Washing State University, Pullman, USA.## Lenahan, O. M., and Whiting, M. D. 2006. Fish oil plus lime sulfur shows potential as a sweet cherry postbloom thinning agent. Journal of Hortcultural Science 41(3): 860-861. ## McArtney, S., Palmer, J., Davies, S., and Seymour, S. 2006. Effects of lime sulfur and fish oil on pollen tube growth, leaf photosynthesis and fruit set in apple. Journal of Hortcultural Science. 41: 357-360.## Medjdoub, R., Val, J., and Blanko, A. 2005. Inhibition of vegetative growth in red apple cultivars using prohexadione–calcium. Journal of Hortcultural Science and Biotechnol 80: 263-271.## Noordijk, H., and Schupp, J. 2003. Organic post bloom apple thinning with FO and lime sulfur. Journal of Hortcultural Science 38:690 (abstr.).## Rahemi, M. 1990. Pollination and Fruit Set. Shiraz University Press, Shiraz, Iran. 120 pp. (in Persian).## Schupp, J.R., Rosenberger, D.A., Robinson, T.L., Aldwinkle, H., Norelli, J., and Porpiglia, P.J. 2002. Post- symptom sprays of prohexadione-calcium affect fire blight infection of Gala apple on susceptible or resistant rootstocks. Journal of Hortcultural Science 37(6): 903-905.## Talaii, A. R. 1998. Physiology of Fruit Tress in Temperate Zones. Universiy of Tehran Publications, Tehran, Iran. 423 pp (in Persian).## Warner, G. 1998. Consistent tonnage needed for profitability. Journal of Good Fruit Grower. 49:9-10.## Wertheim, S. J. 2000. Developments in the chemical thinning of apple and pear. Journal of Plant Growth Regulation 31: 85-100.## Whiting, M. D., Ophardt, D., and McFerson J. R. 2006. chemical blossom thinners vary in their effect on sweet cherry fruit set, yield, fruit quality, and crop value. Journal of Hort Technology 16: 66-70.## Williams, M. W. 1979. Chemical thinning of apples. Hort Reviews 1: 270–300.## Yoder, K., Yuan, R., Combs, L. and Byers, R. 2009. Effects of temperature and the combination of liquid lime sulfur and fish oil on pollen germination, pollen tube growth, and fruit Set in apples. Journal of Hortcultural Science 44(5): 1277-1283.##